beachhandbaltornooi open Limburgs Kampieoenschap 2019

Beachhandbal

HV Arena vzw presenteert de 4e editie van het Beachhandbaltornooi op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019. Ideaal om na de examens of toetsen even te ontspannen, of misschien wel een leuke afsluiter samen met je ploeg! Of je nu al jaren handbal speelt of nog nooit een bal hebt vast gehad, iedereen kan spelen op zijn eigen niveau. Naast het sportieve zal je kunnen genieten van onze beach lounge voor een hapje en een drankje.

Nieuw dit jaar:

• Het scholentornooi is enkel voor klassen 4, 5 en 6 van de basisschool.
  • Zaterdag is helemaal ingericht voor de jeugd t/m JM14.
  • Zondag is er het eerste Limburgs Open Beachhandbal Kampioenschap voor Senioren.
  • Elke speler die aan ons tornooi deelneemt ontvangt een mooie medaille als herinnering.

Beach’19 tornooischema

Dag Tijd Poules Prijs per ploeg
Vrijdag 21 juni 9u30 – 15u00 Scholentornooi GRATIS + €20 waarborg
Zaterdag 22 juni 10u00 – 18u00 U8; U10; U12; U14 €15 + €20 waarborg
Zondag 23 juni 10u00 – 17u00 U16; J18; M19; FIT/Recreatie; Dames; Heren U16; J18; M19 €15 + €20 waarborg Volwassenenploeg: €20 + €20 waarborg

De waarborg krijg je terug als je team aanwezig is op de dag zelf.

Inschrijven kan tot 1 juni

Inschrijving is dit jaar ook makkelijker en overzichtelijker gemaakt. In bijlage vind je het inschrijvingsformulier (een Excel bestand). In het eerste tabblad kun je jouw ploeg(en) inschrijven, het tweede tabblad geeft meteen de juiste prijs aan met de betalingsinstructies. We raden aan het formulier op een PC in te vullen en niet op een mobiele telefoon.

De uiterste inschrijfdatum, onder voorbehoud van vroegtijdige afsluiting, is 1 juni 2019.

LET OP: we hanteren dit jaar wel een maximaal aantal ploegen per poule. Zowel in de jeugdpoules als bij de seniorenpoulesis er een maximum aantal van 6 ploegen per poule.

Tornooi opzet:

De JM08 en JM10 bieden we een pouleaan van tenminste 5 wedstrijden. De rangschikking wordt bepaald door de wedstrijdpunten van de poulewedstrijden.

De JM12 en JM14 willen we een jongens en meisjes pouleaanbieden. De rangschikking wordt bepaald door een finalereeks. Zij strijden voor een wisselbeker voor de winnaar.

De JM16 en JM19 willen we ook een jongens en meisjes poule aanbieden. Ook hier wordt de rangschikking bepaald door een finalereeks en is er een wisselbeker voor de winnaar.Er is echter nog meer aan prijzen te winnen. De eerste plaats krijgt een Wildcard voor een groot internationaal beachhandbaltornooi in Oosterhout, Nederland. Voorwaardeis dat de ploeg op diedag moet weten dat er voldoende spelers zijn die kunnen deelnemen.Het Camelot Beachhandball Tournament heeft plaats in het weekend van 18 tot en met 20 juli en is een meerdaags internationaal evenement. Voor meer info ga naar: www.camelotbeachtournament.com

De senioren poules Dames en Heren strijden om de Limburgse Beachhandbal Kampioenstitel. Een finale reeks bepaald wie de wisselbeker voor het eerst mee naar huis neemt.

De FIT/Recreanten poule strijdt voor het plezier en deeeuwige roem. Hier bepaald de eindstand van de poulereeks de definitieve tornooirangschikking.

Tips voor een goede voorbereiding?

HV Arena verzorgt dit jaar een introductie workshop voor de jeugd die meer wil weten hoe het beachhandbalspel wordt gespeeld. Als je met je ploeg of een afvaardiging een workshop wil bijwonen, hou dan de internetkanalen in het oog voor meer informatie en om je tijdig in te schrijven. Of stuur even een mailtje naar: beach@hv-arena.be.

Beachhandbalscheidsrechter opleiding

We bieden een opleiding op het tornooi aan voor wie zich wil laten scholen tot een beachhandbalscheidsrechter. De opleiding begint vrijdagavond en wordt afgesloten op zondag met een theoretische en praktische toets.Het certificaat van beachhandbalscheidsrechter ligt in lijn met de normen van de IHF en wordt uitgereikt door de VHV. Inschrijven kan als enkel, maar ook als duo. Meer info vind je op deze website.

Blijf op de hoogte

We gaan ervan uit dat we hiermee een interessante opzet voor het tornooi hebben gevonden en dat we elke ploeg tenminste 5 wedstrijden kunnen aanbieden. Op onze website en Facebookpagina plaatsen we regelmatig berichten over de voortgang van het tornooi. Daar is ook meer informatie te downloaden zoals bijvoorbeeldhet wedstrijdreglement. Heb je een specifieke vraag aarzel dan niet om ons een email te sturen naar: beach@hv-arena.be

De locatie is net als voorgaande jaren:de Beachterreinen tegenover de parking van de Gemeentelijke sporthal Hechtel-Eksel, in de Dennestraat 8 te Eksel.

Namens het organiserend team,

De werkgroep Beachhandbal HV Arena Vzw

Wil je deze informatie doorsturen naar alle leden van je club? Vertel het voort dan wordt deze dag al een ongelooflijk succes!

Wist je dat je met het Beachhandbal Scheidsrechtercertificaat ook tornooien in Nederland of Duitsland mag fluiten?

Download hier het inschrijvingsformulier!