HV Arena J16

Na een mooi seizoen als vierde te hebben afgesloten in de J14 regio Limburg competitie, gaan deze jongens een nieuwe uitdaging aan. Ze maken de overstap naar de J16. Trainer Henrik Mrowiec weet zijn spelers als geen ander te motiveren om deze stap met goed gevolg te zetten.

Geboortejaar 2003-2004

hv arena j16 17-18

Voor de wedstrijdkalender te bekijken ga naar het tabblad ‘Wedstrijden’. Klik op de datum om de volgorde in tijd aan te passen.

HV Arena J16 begint een nieuw seizoen in een nieuwe competitie. De meeste jongens spelen dit seizoen voor de tweede keer in de regionale competitie J16 competitie en dat belooft een boeiend jaar te worden. Henryk Mrowiec weet met zijn enthousiasme en rijke ervaring deze jongens te motiveren om alles te geven.

Hard werken en plezier maken

“Wat voor mij belangrijk is, is dat ze tijdens de training plezier hebben in handbal”, ligt Henrik toe. “Natuurlijk wordt er hard gewerkt. We hebben maar twee trainingen per week en die tijd moeten we goed benutten. Hard werken en plezier maken kan je prima combineren en dat zorgt ervoor dat de jongens graag naar de training komen. Ook als er op de dag of avond van de training nog een andere activiteit is, bijvoorbeeld een verjaardag, dan motiveer ik mijn jongens om naar de training te komen en daarna pas naar het verjaardagsfeestje te gaan.”

Op het trainingsprogramma van HV Arena J16 staat techniek, conditie opbouw en samenspel. “Een goede pass geven en vangen is natuurlijk de basis in het handbal”, gaat Henrik verder. “Maar ik ga ook werken aan het afwerken van een schot op het doel. Ook daar komt heel wat techniek en oefening bij kijken voordat je het gewenste resultaat ziet in de wedstrijden. In het eerste jaar in de J16 competitie staan we meestal tegenover jongens de ouder en sterker zijn, dus zij hebben meer kracht in hun worp dan wij momenteel hebben. Die kracht gebruiken ze ook hun verdediging. Wij gaan daarom inzetten in bewegelijkheid en snelheid, dat worden de troeven van dit team.”

Het avontuur Handbal

Henrik: “Handbal heeft voor mij veel betekend. Ik altijd veel over gehad voor de sport en het was in het begin best zwaar, maar dankzij deze sport heb ik een stuk van de wereld kunnen zien. Als lid van het nationale team van Polen heb ik in verschillende Europese steden gespeeld. Later heb ik ook in Duitsland en Denemarken gespeeld. Je kan zeggen dat handbal mijn jongensdroom heeft waargemaakt. En dat wil ik graag overbrengen op deze jongens. Handbal is meer dan een zaalsport, het is een avontuur.”