Multi Move

De Multi Movelessen maken inmiddels vaste onderdeel uit van ons sportief aanbod. Met een frisse kijk nemen twee lesgeefsters, Lieze Cuyvers en Jilke Thijs. Zij hebben allebei al ervaring met de kids en het MultiMove programma. Om het een en ander in goede banen te leiden kan dit enthousiast duo terugvallen op begeleiding vanuit de vereniging. De eerste les begint op woensdag 4 september a.s. om 14:00 uur en gaat vanaf dan elke week door.

Met plezier bewegen

Hoewel we een handbalvereniging zijn, hebben deze oefeningen niets te maken met handbal op zich. De opzet van het Multi Move programma is enerzijds dat kinderen (en soms samen met hun ouders) worden gestimuleerd om meer te bewegen in plaats vanachter een computer of televisie te zitten. Anderzijds is het programma zodanig opgezet dat de motoriek van kinderen zodanig wordt ontwikkeld dat een goede aansluiting bij een sportvereniging later veel gemakkelijk zal gaan.

bewegingsvaardigheden multi move
De kikker Moovie is de mascotte van het Multi Move programma.

Deze lessen zijn ontwikkeld door Sport Vlaanderen en speciaal bedoeld voor kleuters vanaf het tweede kleuterklasje. Tijdens de Multi Movelessen worden kinderen 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aangeboden en tal van leuke en eenvoudige oefeningen. HV Arena biedt het hele Multi Move programma aan in plaats van wat veel verenigingen doen alleen dat deel dat op hun sport betrekking heeft. Mocht uw kind niet meteen willen handballen, kan het dus altijd meedoen met het Multi Move programma en later kiezen voor een sport of activiteit waar het zich bij thuis voelt.

Voor onze vereniging staat voorop dat we met plezier bewegen.

Een keer meedoen? Geen probleem!

De lessen Multi Move worden gegeven op vanaf woensdag 5 september 14:00 uur in de Gemeentelijke sporthal van Hechtel-Eksel aan de Dennenstraat 8, 3940 Eksel. U en uw kind zijn van harte welkom om eens te zien en te ervaren wat Multi Move is. Aan het begin van het seizoen kan je een maand gratis en vrijblijvend mee trainen.

Meer informatie kunt u opvragen bij de secretaris Evi De Taeye: secretariaat@hv-arena.be.

Wist je dat …..

o Bewegingsactiviteiten op school niet volstaan om als kind voldoende fysiek actief te zijn.
o Kinderen meer televisie kijken in hun vrije tijd wanneer hun ouders ook meer tijd voor de tv doorbrengen?
o Aanwezigheid van actief speelgoed (bal, touw, en dergelijke) in huis een positieve invloed heeft op het bewegingsgedrag van kinderen?

Wij zijn op zoek naar jongens en meisjes die willen bewegen!