Verslag van de familiedag

Mocht je de familiedag gemist hebben of nog even willen teruglezen wat er tijdens de teamvergaderingen is gezegd. Hier tref je een kort verslag van de familiedag aan met de belangrijkste onderwerpen op de teamvergaderingen.

Introductie nieuw bestuur

Het huidig bestuur bestaat uit Frank (voorzitter), Guido (secretaris), Tuur (sporttechnische verantwoordelijke en bestuurslid) en Stefaan Cuyvers (penningmeester). Er is ook algemeen bestuur waar we ook nog leden voor zoeken. Dus indien je bereid zijn om hier in te zetelen, geef dan even een seintje.

Helpende handen

HV Arena voorziet trainingen, plant wedstrijden en tornooien, zorgt voor het onderhoud van onze accommodaties en materiaal en organiseert vele andere clubtaken en activiteiten. Dat gebeurt niet vanzelf. Het bestuur kan elk seizoen weer rekenen op de inzet en samenwerking van vele vrijwilligers. Dat zal het komende seizoen niet anders zijn, we zijn blij dat we op uw steun kunnen rekenen.

Handbaltrainingen

De trainingen worden steeds verzorgd door goed voorbereide en gediplomeerde trainers die steeds nauw samenwerken met onze sporttechnische verantwoordelijke. Het is logisch dat iedereen natuurlijk haar/zijn uiterste best doet om op alle trainingen aanwezig te zijn.

Indien je toch belet zou zijn, dient de trainer zo vroeg mogelijk geïnformeerd te worden. Vraag even aan jouw trainer op welke manier zij/hij het liefst communiceert.

Visie en taken sporttechnische verantwoordelijke

Als sporttechnische heeft Tuur de verantwoordelijkheid over de sportieve activiteiten van HV Arena en HV Peer. Hij stuurt trainers en jeugdspelers aan, bespreekt de aanpak van trainingen, maakt een opleidingsplan en helpt bij problemen. Hij fungeert ook graag als communicator tussen ouders en jeugdspelers enerzijds en het bestuur anderzijds. Je kan Tuur bereiken via email naar sporttechnische[at]hv-arena.be.

Verder staat hij in voor de promotie HV Arena en HC Peer in de scholen tijdens de maanden september en oktober. In januari 2018 gaat Tuur ook de scholen bezoeken in Leopoldsburg. Zo wordt de kleine vijver groter in het handbalmilieu.

Opleiding jeugdscheidsrechters

Tenslotte is er een heel belangrijke taak voor de sporttechnische weggelegd, te weten de opleiding van jeugdscheidsrechters te bevorderen. Ook ouders kunnen hier een belangrijk deel aan bijdragen om POSITIEVE kritiek te geven tijdens de jeugdwedstrijden aan de scheidsrechters. De meeste jeugdscheidsrechters haken af vanwege het geroep van de tribunes en dat is jammer.

Enkele van onze randactiviteiten

Een familieclub kijkt natuurlijk niet alleen naar handbal, maar zorgt ook voor een aantal randactiviteiten, waarop niet alleen alle spelers dichter bij elkaar gebracht worden, maar ook de vriend(inn)en en de gehele familie. Een aantal activiteiten helpen ons ook aan wat geld in het laatje, waardoor er weer andere activiteiten geheel of gedeeltelijk kunnen ondersteund worden.

Zo worden er bijvoorbeeld elk jaar één eetdag georganiseerd, namelijk het mosselfestijn. Dat gaat dit jaar door op 15 oktober 2017. Verder zijn er drie sjachermarkten, een eindejaars- en eindeseizoensactiviteit en er wordt ook gekiend.

Er is echter één maandelijkse activiteit die we toch wel even extra willen belichten: De papierslag. Als HV Arena halen wij al vele jaren een keer per maand het oud papier op in het centrum van Peer. Hiervoor rekenen we elke maand opnieuw op 6 vrijwilligers op vrijdagavond, van 18U30 tot 21u00, en 6 vrijwilligers op zaterdagochtend, van 9u00 tot 12u00. Hiervoor zoeken we ofwel personen met een geldig rijbewijs C, ofwel mensen die een kartonnen doos kunnen oppakken en in een vrachtwagen zetten. Als van elk spelend lid van de ouders 4 tot 6 keer komt helpen, dan kunnen wij door dit initiatief ervoor zorgen dat we het lidgeld voldoende laag kunnen houden. Kijk eens in je agenda of je een aantal van de volgende data kan:

[table width =”100%” style =” table-hover” responsive =”true”]
[table_head]