Welpentornooi HV Arena 2018

HV Arena organiseert dit seizoen twee welpentornooien. Op zondag 16 december aanstaande vindt het eerste tornooi plaats in de Sporthal College, Collegelaan 22 in Peer. Het tweede tornooi vindt plaats op zondag 24 maart in de Gemeentelijke Sporthal van Hechtel-Eksel. Het welpentornooi is voor de jongste spelers van de club: JM8, JM10 en JM12. Elk jaar mag het eerste tornooi zich verheugen op een zeer grote belangstelling van handbalverenigingen uit Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Het Welpentornooi 2018 begint rond 10u00. Inschrijven kan nog tot 6 december as.

In de jeugdopleiding van handbal zijn de welpentornooien heel belangrijk. Het spel leer je uiteindelijk het beste door het te spelen. In een eenvoudige opstellen van drie veldspelers en een keeper, speelt elk team een heel programma tegen verschillende tegenstanders. Zo doen ze in één dag veel ervaring op.

De sportaccommodatie in Peer en Hechtel-Eksel zijn zeer geschikt voor onze welpentornooien. Er zijn veel kleedkamers en de grote zaal wordt ingedeeld in verschillende pleinen, zo kunnen er verschillende wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld. Daarnaast is de sporthalkantine gedurende het hele welpentornooi geopend.

Ook jeugdscheidsrechters op het welpentornooi 2018 en 2019

Niet alleen de jongste spelers leren het spel tijdens het Welpentornooi, het is ook een kans voor jeugdspelers uit de JM14, JM16 en M19 om te leren een wedstrijd te fluiten. Het is voor deze spelers de eerste stap als scheidsrechter. Het is belangrijk dat ze ervaren hoe moeilijk dat het is om een wedstrijd te fluiten. In de jeugdopleiding neemt de scheidsrechter ook een belangrijke plaats in. Momenteel is er een tekort aan goede scheidsen en het handbal heeft nood aan gemotiveerde jongens en meisjes die deze taak op zich willen nemen.